maj 05, 2024
Blandat Sjukvård & hälsa

Nytt år. Nya dumheter

Jag läste i media att centerpartistiska kommunalrådet i Uppsala Stefan Hanna föreslår en särskild skatt för feta människor eftersom de anses belasta samhället särskilt mycket. Övriga Alliansen säger förstås nej.

Nu får man väl hoppas att det hela är ett skämt men samtidigt är förslagets möjligheter svindlande. Det finns ju många människor som utsätter samhället för stora påfrestningar. Gamla krassliga damer, till exempel, behöver mer vård och åker färdtjänst på skattebetalarnas bekostnad. Unga män är en annan grupp som i högre grad ställer till problem i samhället genom att festa, slåss och ibland dessutom skräna i olika kollektiva fortskaffningsmedel. Folk som pratar högt i mobiltelefoner i offentliga miljöer stör också liksom en del ledarskribenter som höjer folks blodtryck. Det mest belastande för samhället är förmodligen människors dumma idéer. Sådant borde kanske beskattas allra mest. Vi kan börja med ett lokalt försök i Uppsala, där kan man nog få in en rund slant till gemensamma kassan.

Expressen, Aftonbladet, DN

Ps. Förklaringen till tokerierna ges av honom själv i egna bloggen. Tydligen befinner han sig i något alltför varmt semesterparadis. Ett citat från bloggen:

Varmt och fuktigt. Varmt och fuktigt. Varmt och fuktigt. Mycket luftkonditionering som slukar mer energi an varme hemma i Sverige. I varmen och fukten fungerar hjarnan samre.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821