september 09, 2023

Några dagar in på det nya året och det nya decenniet. Och här sitter jag och funderar på nyårslöften, men jag har inga. I alla fall inga sådan som handlar om drastiska livsstilsförändringar. Jag är helt enkelt färdig med den typen av orimliga krav på mig själv som jag ägnat tidigare årsskiften åt. Däremot har jag lite visioner och önskningar för året och åren som ligger framför oss.

För det första vill jag ha fördjupning. Jag vill kunna mer och öka min förståelse för mina egna och andra människors synsätt och idéer. Därför ska jag läsa idéhistoria på halvfart och distans. Det blir kul, tror jag. Men också krävande. Jag har pluggat lite vid sidan om de senaste åren och det kräver en del planering och självdisciplin. Just det där med att faktiskt få saker gjorda i rimligt tid och på en tillräckligt – varken mer eller mindre – bra nivå är nog min bästa superkraft. Dock får det inte bli ett stort stressmoment som tar överhand, för mitt huvuduppdrag är förstås att vara regionråd. Jag ska ge studierna en ärlig chans.

I Regionpolitiken vill jag fortsätta genomföra den liberala politiken och den plattform som den styrande koalitionen enats om. Viktigast är att skapa goda förutsättningar för primärvården att utvecklas så att alla vi patienter kan ha en god vårdkontakt med vår husläkare och så att medarbetarna i primärvården vår bra arbetsförhållanden. Det kommer att krävas en hel del förändringar samtidigt som ekonomin är en stor utmaning för oss. Men med stegvisa reformer ska det gå. Jag tänker också fortsätta jobba med att utveckla politik för hälsa och spela in fler avsnitt av podden.

Jag vill också hänga med i den amerikanska valrörelsen, för jag tycker det är så intressant hur politiken formas där, hur kandidaterna presenteras sig själva och sina program, hur själva kampanjandet går till och så vidare. Jag tänkte särskilt hålla ögonen på abortfrågan som just nu är het. Om jag får drömma lite så vore det att åka till USA några dagar i höst och verkligen vara med i valkampanjen. Jag hade lyckan att vara på plats för fyra år sedan och det var ofantligt intressant, även om själva valnatten blev en rysare.

Viktigast av allt under året blir förstås att måna om mina barn och deras tillvaro och utveckling. Vi vill göra fler saker tillsammans och därför ska vi försöka planera fler gemensamma aktiviteter på helgerna. Att vara tillsammans med familjen är återhämtning för mig.

Slutligen skulle jag så innerligt gärna vilja lära mig dyka. Ska försöka hinna ta dykarcertifikat i år.

Ja, så ser planerna för året ut. Det blir bra!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823