september 09, 2023
Liberalerna Valet 2010

Om två veckor vet vi

Om två veckor har vallokalerna stängt och alla partier har samlats på sina respektive valvakor. Så här dags vet vi i stora drag hur valresultatet ser ut. Några är glada andra är djupt besvikna.

Jag känner många politiskt aktiva från olika partier och även om vi inte delar samma värderingar i många frågor så har vi det gemensamt att vi är engagerade för något som vi tror på och som är viktigt för oss. Inte av egenintresse utan av ett äkta engagemang för att driva samhällsutvecklingen i den riktning vi tror är rätt och riktig.

Just nu blåser ljumma vindar i olika mätningar för  Alliansen. Folkpartiet klättrar också uppåt i många mätningar och valtemperaturen är hög. Jag hoppas de de två sista veckorna av valrörelse kommer att synliggöra skillnaderna mellan blocken, men också inom blocken för väljarna. Alliansanhängare som inte riktigt bestämt sig för vilket av partierna man ska rösta på bör nu ägna lite kraft åt att  bestämma sig. Den som tycker att en väl fungerande skola med fokus på kunskap och arbetsro bör har FP som sitt självklara val. För mig är också det sociala engagemanget och den internationella solidariteten goda skäl att välja Folkpartiet.   

Nu blir det valspurt. Det finns inte mycket mer som kan göras från skrivbordet, istället ska jag vara ute så mycket jag bara kan. Jag är övertygdad om att det är i mötet mellan människor som det kan uppstå något intressant. För min del betyder det att jag vill samtala med så många som möjligt och få chansen att berätta mer om varför det överhuvudtaget är viktigt att rösta och varför just folkpartiet är mitt parti.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823