juli 07, 2024
Barnmorska
Arbetsliv Sjukvård & hälsa Val 2014

Över 18 000 jobb hotas av vänsterns valfrihetsförbud

Vänsterpartiet måste ge besked: Varför vill de tvinga vårdföretagen att stänga? Och hur ska det gå för deras 18.000 anställda i Stockholm, när vänstern förbjuder deras arbetsgivare?

I morse intervjuades Vänsterledaren Jonas Sjöstedt i P1-morgon. Återigen gick han till attack mot vårdföretagen. Dessa företag drabbas ständigt av vänsterns glödande hat, trots att de ofta bedriver en mycket uppskattad verksamhet, med nöjda brukare och patienter.

Vänstern försöker framställa sin politik som ett angrepp på riskkapitalister. Men så ser inte verkligheten ut. 9 av 10 aktörer i vårdsektorn är småföretag med färre än 20 anställda! Det är dessutom en bransch med många kvinnor i ledande befattning: drygt hälften av vård- och omsorgsföretagen leds av kvinnor, jämfört med knappt en tredjedel i näringslivet i stort.

Bara i Stockholm är 18.000 personer anställda i privata vårdföretag. 1,1 miljon stockholmare har valt en privat husläkarmottagning eller MVC. Menar Vänsterpartiet verkligen allvar med att tvinga alla dessa verksamheter att slå igen? Vad är vänsterns besked till de 18.000 medarbetarna? Hur ska det gå för dem, när Vänsterpartiet förbjuder deras arbetsgivare?

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821