oktober 10, 2023
Presidentval i USA

På plats i New York – valspurt

En vecka kvar till presidentvalet i USA. Jag har rest hit för att följa slutspurten i valrörelsen. Mitt första stopp är New York. Men det är inte direkt någon valfeber som präglar stämningen här, där Clinton har en säker seger att hämta.

Det är inte mycket affischer eller andra tecken i stadsmiljön på att vi står inför ett mycket spännande val om drygt en vecka. Men det är förstås inte i New York som valet avgörs. Här har Hillary Clinton en stabil ledning. Därför blir det intressant att resa ut i någon swing state under veckan och delta i kampanjaktiviteter. I New York ska vi träffa kampanjaktiva under ett par dagar innan vi reser vidare. Även om det inte märks så mycket i stadsmiljö att valet närmar sig så pågår det febril aktivitet. Olika kampanjmöten arrangeras och aktivisterna träffas för att ringa och skriva till väljare för att få dem att gå och rösta.

Jag hoppas och tror att Clinton vinner kampen. Men ännu är det inte avgjort. Följ med mig här på bloggen så ska jag berätta mer om min resa och vad vi får uppleva här.

Utanför Trums egen byggnad fick han lite draghjälp i kampanjen av en man som sjöng hellre än bra.
Utanför Trumps egen byggnad fick han lite draghjälp i kampanjen av en man som sjöng hellre än bra.

Syftet med resan är att studera valrörelsen och jag är mest intresserad av kampanjaktiviteter och gräsrötternas insatser i valrörelsen. Jag har rest hit för Liberalernas räkning och jag hoppas få mycket inspiration inför att vi själva ska börja planer vår svenska valrörelse. 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823