december 12, 2021
Kultur

Paris – kulturstaden

Under några politiskt turbulenta dagar här hemma i Sverige befann jag mig istället i Paris. Det var kanske inte bästa dagarna att vara på resa om man som jag är politiskt engagerad men det var fantastiskt intressant och lärorikt, även om telefonen fick gå varm till Stockholm stundtals för möte med partistyrelsen och påbörjad planering för kommande extra val.

Temat för resan var kultur, och höjdpunkten var en konsert med Drottning Kristina som tema. Konserten gavs inom ramen för det stora projektet Queen Christina of Sweden, The European som belyser Drottning Kristina i ett Europeiskt perspektiv, under ledning av Mats Liljefors. Jag har intresserat mig för den egensinniga drottningen som genomgick så stora förändringar i sitt liv – att abdikera, emigrera och till slut konvertera måste ha varit något oerhört på hennes tid. Jag har skrivit om henne tidigare (se länk på sidan)

Vi hann också med en del andra fina kulturupplevelser, som ett besök på Louvren. Det lär vara så att om man tittar på varje föremål i museets samlingar i 3 sekunder så  klarar man av det hela på 30 år. Jag valde en annan väg och tittade på några särskilt fina konstskatter. Vi besökte också Svenska klubben i Paris och fick en visning av lokalerna och ett kort föredrag om Drottning Kristina.

Nike och andra konstskatter på Louvren.
Jag såg Nike och andra konstskatter på Louvren.

Jag reste privat och det hela organiserades av 1,6 miljonerklubben som arbetar för kvinnors hälsa och ofta lyfter fram kulturens betydelse i detta sammanhang. De gör ofta väldigt intressanta evenemang som jag försöker delta i lite då och då för att öka min egen kunskap och för att få möta många intressanta personer som engagerar sig i frågor som intresserar mig.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1752