maj 05, 2024
Kultur Sjukvård & hälsa

Premiär för KonserthusetPlay

Stockholms konserthus förnyar sig ständigt. Det senaste nyheten heter KonserthusetPlay och gör det möjligt för oss alla alla gå på konsert hemma i vardagsrummet. 

Konserthuset startar nu sin egen webb-tv-kanal KonserthusetPlay och gör därmed sitt utbud tillgängligt för  många fler än dem som kan ta plats i salongen. Det är dessutom gratis för oss att ta del av utbudet och därmed ökar förstås tillgängligheten. Vi kommer att kunna se och höra inspelade konserter med Kungliga Filharmonikerna, jazz, kammarmusik, barnkonserter och annat.

”Vi är glada över att ta detta viktiga steg för att göra vår musik tillgänglig för fler”, säger konserthuschef Stefan Forsberg. ”Det blir ett komplement till de kortare repetitionsfilmer som regelbundet publiceras på vår hemsida och på YouTube. Här kommer man att kunna njuta av hela verken – i många fall av hela konserter.

Detta kan också bli ett viktigt inslag i Kultur i vården-verksamheten som bedrivs i sjukvård och äldeomsorg. Som jag har sagt så många gånger förr är att skapa möjligheter att ta dela av kulturutbudet även för den som är sjuk ett av våra viktigast uppdrag. Att Stockholms Konserthus nu gör musikupplevelser i världsklass tillgängliga för ännu fler, med ett särskilt fokus på att nå ut i vården, är oerhört viktigt och angeläget. KonserthusetPlay blir en del av nästa utbudskatalog för Kultur i vården.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821