maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Preventell förebygger oönskade sexeulla handlingar

PrevenTell är hjälplinjen som förebygger oönskade sexuella beteenden. I torsdags besökte jag PrevenTell för att uppmärksamma att de nu avlämnar en rapport om sin viktiga verksamhet. Samma dag kunde vi läsa i DN att regeringen äntligen gett klartecknen för att fortsätta finansiera verksamheter. Det var verkligen goda nyheter!

Hjälplinjen är nationell så alla som behöver kan ringa oavsett var i landet man bor. Rent fysiskt finns verksamheten på Huddinge sjukhus och det är CASM- Centrum för Andrologi och Sexualmedicin som står bakom verksamheten. Målgruppen är den som tappat kontrollen över sin sexualitet och kanske är rädd att göra sig själv eller andra illa. Samtalen är förstås helt anonyma, men man kan också få hjälp att komma vidare och få behandling om man behöver det. Det är nog ofta förknippat med skuld och skam att ha gränsllösa tankar kopplade till sex. Men att ta tag i detta och göra något åt situationen är viktigt.

020-667788 är numret till PrevenTell och kan man ringa vardagar 11-14, eller på andra tider och bli uppringd. Gör det om du känner behov!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821