juli 07, 2024
Sjukvård & hälsa

Pride: Låt tusen barn blomma!

Just nu är det pridefestival i Stockholm. Från min kontorsplats ser jag regnbågsflaggorna vaja, bredvid landstingets egna flaggor i Landstingsparken. Det påminner om det stora ansvar vi har för att se till att alla människor bemötes väl i vården. Och att  det finns mycket som görs för att unga människor ska känna sig trygga och våga vara den hen är.

Som mamma till två barn funderar jag mycket på hur jag kan rusta dem för att ett gott liv som de själva kan forma och samtidigt visa respekt för andra människor. Det är även frågor som man kan jobba med politiskt. Det är också något vi gör i landstinget. Om man som förälder vill ge sina barn en bra ingång till frågor om sexualitet, relationer och annat som är viktigt kan ni tipsa om frågachans.nu där kan man hitta massor av bra information och vägar vidare. Bland annat finns där HBTQ-kojan där man kan få möjlighet att prata med en HBTQ-mentor om sina känslor och tankar kring sexualitet. Det är personer som vet vad det handlar om. Man hittar också vidare till UMO.se – ungdomsmottagning på nätet.

I landstinget jobbar vi också för att HBT-certifiera ungdomsmottagningarna, så att de ska vara reda att möta alla människor på ett bra sätt. Det är lätt att falla in i heteronormen och det kan förstås bli väldigt jobbigt och till och med kränkande för dem som inte känner att de passar in i mallen.

Folkpartiets tema för vårt deltagande i prideparaden på lördag är Låt tusen barn blomma! Vi vill att barn och unga ska få möjlighet att leva fritt utan fördomar.  Välkomna att gå med oss. Mariatorget kl. 13.00, ta gärna på dig något blommigt, om du vill.

Idag kl. 17.00 i Ekoteket, Pridehouse/Kulturhuset håller jag ett seminarium Hbt-policyn i Stockholms läns landsting – vi vill mer i samarbete med HBT-liberalerna.

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821