oktober 10, 2023
Liberalerna

Prideflaggan – en symbol för frihet

Prideflaggan är en fin symbol för alla människors lika värde, för frihet och öppenhet. Det är just sådana vägen som Stockholmsregionen ska förknippas med. Här ska alla människor få forma sina liv och älska vem de vill. Att hissa Prideflaggan under Prideveckan är att skicka en signal om vilka värderingar i står för. Det ska vi slå vakt om.

Jag tog själv initiativ till att Prideflaggan ska hissas vid Landstingshuset under Prideveckan. Detta för att markera regionens stöd för HBTQ-personers rättigheter.

Nu föreslår SD att Prideflaggan inte längre ska finnas på bussar och vid regionens byggnader. Det är ett förslag som jag på inget sätt kommer att stödja. Tvärt om, det ska stoppas.

Frågan om Prideflaggan handlar om något mycket större än om de ska få finnas på bussar och utanför landstingshuset. Det handlar om att markera mot den diskriminering och den utsatthet som människor utsätts för. Hatbrott och trakasserier, dåligt bemötande och oförståelse från myndigheter, och i välfärdstjänster, är exempel på sådant som fortfarande förekommer.

Pride är en glädjefylld fest, men det är också en arena för angelägna diskussioner. Och framförallt ser jag det som en manifestation för frihet.

Att Region Stockholm visar sitt stöd för Pride är en liten men viktig gest av erkännande av HBT-personers rätt att leva och älska i frihet här.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823