juli 07, 2024

Folkpartiet höll programråd fredag-lördag. Liberaler från hela landet hade samlats i riksdagens andrakammarsal för att diskutera idéer som ett led i vårt interna arbete med att utveckla ett nytt partiprogram.

Jag sitter i programkommmittén och var förstås på plats i riksdagshuset. Det hela var som ett gigantiskt grupparbete och jag själv ledde diskussionerna om sjukvårdspolitiken i fyra seminarier. Jag fick lyssna på många intressanta inlägg om hur vi kan stärka patienternas ställning i vården utifrån olika utgångspunkter. Själv berättade jag huvuddragen i det sjukvårdspolitiska program som jag lett arbetsgruppen kring. Inom kort ligger programmet färdigt och ska presenteras för alla som är nyfikna.

Peptalk från partisekreteraren och programkommitténs ordförande samt viktiga påminnelser från vår partiledare om att folkpartiet gjort och gör skillnad när det gäller parboendegaranti för äldre, HBTQ-personers rättigheter, att SKL drivit ungdomslöner framgångsrikt i förhandlingar med fackliga organisationer, stopp för vapenexport till diktaturer och mycket, mycket annat. En trevlig middag och bra nätverkande på fikarasterna hann vi också med.

Ärligt talat när detta var över var min energi helt slut. Tur då att nästa åtagande inbegrep lilla Ms inspirerande sällskap på en inte alls ansträngade men verkligen trevlig happening hos Junior-festivalen.

Folkpartiets idéarbete kan du följa på bloggen.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821