oktober 10, 2023
Sjukvård & hälsa

Rätt om investeringar – fel om Södertälje

Det väntas stora investeringar i sjukvården, skriver SvD om idag. 700 nya vårdplatser måste ordnas för att vi ska kunna ge vård åt alla stockholmare i framtiden.

I Solna bygger vi för närvarande ett nytt universitetssjukhus. Där kommer dock främst avancerad sjukvård bedrivas. Därför måste kapaciteten på övriga akutsjukhus ökas. Dessutom ska befintliga närsjukhus rustas för att kunna ta emot nya patienter.

SvD:s artikel tycker jag beskriver på ett bra sätt den färdplan som ligger framför oss, och de stora investeringsbeslut som väntar. Kommande år kommer vi behöva satsa ungefär 20 miljarder på investeringar i vården – utöver Nya Karolinska. ”Det är det tuffaste läget vi någonsin haft när det gäller investeringssituationen”, säger min kollega Birgitta Rydberg till SvD.

På en punkt har det dock blivit knas i artikeln. I grafiken som illustrerar artikeln anges vilka sjukhus som i framtiden ska vara universitets-, akut- respektive närsjukhus. I grafiken har Södertälje och Norrtälje sjukhus blivit närsjukhus. Det är fel. Södertälje och Norrtälje sjukhus ska vara akutsjukhus även i framtiden.

Även Birgitta Rydberg bloggar om detta.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823