juni 06, 2024

Igår besökte jag Cirkus Cirkör  i Alby, Botkyrka. Det blev ett innehållsrikt möte i en spännande miljö. Där pågår verksamhet för de allra yngsta, professionella artister tränar, gymnasieelever utbildas, föreställningar växer fram och mycket annat. Men de är inte enbart en lokal kulturverksamhet, tvärtom – Cirkus Cirkör är i rörelse runt om i landet och internationellt. 

Igår besökte jag Cirkus Cirkör, där jag träffade Anders xx och xxxx
Igår besökte jag Cirkus Cirkör, där jag träffade Anders Frennberg och Mia Crusoe

Två timmar i rasande fart. Så blir det när man besöker Cirkör och nyfiken vill veta mer om både bredden på dagens verksamhet, hur utvecklingen sett ut och vilka drömmar som finns för framtiden. Vi hann också går runt och titta på anläggningen och inte minst på alla de professionella artister och framtida stjärnor som går på gymnasieprogrammet med cirkusinriktning. Där i en stor hall tränade de sida vid sida. (Det är lite ovant att se någon studsa flera meter upp i luften. Jag blev också lite sugen på att testa, men jag får väl nöja mig med att smyga upp på barnen studsmatta för att testa lite försiktigt…)

Jag har följt Cirkus Cirkör i många år på avstånd och sett flera av deras verk. Nu senast Knitting Peace på Dansen Hus (som bland annat recenserades av SvD). Det var en hisnande vacker föreställning. Från landstingets sida stödjer vi verksamheten ekonomiskt genom vårt kulturstöd som i år uppgår till 2 250 000 kronor. Läs mer om Cirkus Cirkör på deras hemsida.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821