september 09, 2021

Det är så ledsamt att varje dag få ta emot de nya dödstalen för människor som drabbats av covid-19. Bakom talen finns människor som någon älskat. Kvar står anhöriga med sin sorg och sin saknad. Jag vill aldrig tappa känslan av sorg, den är inte personlig eller privat. Men där är stor och handlar om våra gemensamma förluster som samhälle och om en vilja bära en del av bördan från dem som minst någon nära.

I veckan som gick hade jag tillsammans med kulturministern och representant från svensk kyrkan en gemensam presskonferens om vikten av att begrava sina nära. Även om det kanske inte går att hålla begravning som man helst skulle önska med tillresta släktingar och vänner, en större samling och annat som många av oss tycker är viktigt, så går det att hitta andra lösningar för ett värdigt och minnesvärt avsked. Jag berättade också om det arbete som görs i sjukvården för en värdig hantering av de avlidna. Se gärna vår presskonferens här:

https://video.qbrick.com/play2/embed/player?accountId=3175841&mediaId=d6a5820d-00090226-60ed82a4&configId=wcag&pageStyling=adaptive&autoplay=true&repeat=false&position=60&pageTitle=Regeringen.se

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1725