februari 02, 2023
Sjukvård & hälsa

Sjukvårdsministern har upptäckt vårdfrågorna!

Tydligen fick landets sjukvårdsministern här om dagen statsministerns uppdrag att jobba med sjukvårdsfrågorna. Undrar vad han gjort hittills? I en debattartikel skriver ministern yrvaket att nu vill Löfven att han ska förbättra tillgängligheten. Äntligen, säger jag. 

Köerna till vården ringlar allt längre i landet. Längst är de i socialdemokratiskt styrka landsting och regioner. I Stockholm ser det bättre ut. Till och med bäst i landet, när det det gäller besök till specialistvården. Men överallt blir köerna längre.

Sjukvårdsministern Gabriel Wikström lyfta fram några centrala områden och jag delar uppfattningen att dessa är viktiga. Men var finns de konkreta, positiva förslagen? Inte i hans debattartikel i alla fall.

Jag har skrivit ett svar på Wikströms artikel, tillsammans med riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L) och min landstingsrådskollega Daniel Forslund (L). Vi har två förlorade år bakom oss med negativa beslut för vården. Den våta filten över privata vårdföretagare gör att inte många vågar och vill satsa på att erbjuda vård. Kömiljardens avsaffande har tyvärr gett snabb effekt och den saktfärdiga hanteringen av den nödvändiga digitaliseringen av vården – trots stolta initiativ står eHälsan och stampar. Det är dags att vakna nu Wikström!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823