maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Skolstart

Nu är det skolstartstider. För många är det roligt, pirrigt och spännande. För andra är det jobbigt och svårt. Vi behöver en skola som fokuserar på att ge elever kunskaper och goda förutsättningar att lära sig. Det behövs studier och att alla elever får känna sig trygga i skolan.

Ungas hälsa är förstås en fråga som engagerar mig som hälso- och sjukvårdsregionråd, men också som mamma. Att skolan funkar som den ska betyder mycket för barn och unga, men det gör förstås också fritiden och hur man har det hemma.

Många unga mår psykiskt dåligt visar olika undersökningar och det oroar mig. Det är viktigt att veta att det finns hjälp att få, men det behövs också mer åtgärder för att stärka barns och ungas psykiska hälsa. Liberalerna har samlat ett antal förslag på hur vi kan hjälpa flera barn och unga att må bättre.

En fantastisk sak med skolan är att den i sig är ett starkt skydd mot ohälsa. Barn som klarar grundskolan har bättre förutsättningar att uppnå sina mål resten av livet. Att gå till skolan varje dag – och att trivas där – är kanske det viktigaste för att må bra som ung. Kunskap, rutiner, positiva förväntningar och ett socialt sammanhang är starka skydd mot psykisk ohälsa.

Jag önskar alla elever en fin start på läsåret!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821