april 04, 2024

Idag börjar en ny tid i livet. Min lille son börjar skolan just idag. Det är verkligen spännande, inte bara för honom utan också för mig. Jag har höga och positiva förväntningar på skolan att de ska lägga stor energi på att förmedla kunskaper till min son och att han ska utvecklas som person genom det nya sammanhang han befinner sig i. Hans vetgirighet är redan stor men måste matas och underhållas. Hans sociala förmågor är fina på en sexårings vis men han måste förstås ständigt växa även på detta område. 

Jag tror och hoppas att skolan också har höga och positiva förväntningar på min son. Jag vill att han ska få hjälp och stöd där det behövs och nya utmaningar när det är på sin plats. Jag hoppas att han ska uppmuntras att ta sig ett steg vidare i många sammanhang och att han får många nya vänner i skolan. Om – eller ska man säga ”när” – det uppstår något bekymmer förutsätter jag att skolan involeverar oss förälrar så att vi kan hjälpas åt att lösa problemen. 

Skolväskan är med första läxan.

Allt det där ger sig väl med tiden. Idag har vi tillsammans packat skolväskan för första gången. Bland annat la vi ner den första läxan, nämligen att alla barnen ska ha med sig en sten eller snäcka eller något annat som man funnit under sommaren. Väl i skolan hade han inte längre tid med sin mamma så det var bara för mig att backa ut ur klassrummet. Det är lika bra att vänja sig . Han är stor nu! (Nåja ganska i alla fall)

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821