juli 07, 2024
Presidentval i USA

Slutspurtsmöte med Clinton, Obama, Springsteen 

Jag har haft en lång och underbar dag. Vi fick köa länge för att bli insläppta till det stora valspurtsmötet i Philadelphia. Men det var värt varje sekund i kön. Vi hade kul där vi stod och pratade med folk, bland annat ett gäng studenter från Washington som hyrt en bil och kört upp till Philadelphia. Och ett gäng hängivna damer.


Jon Bon Jovi, presenterades som ”next secretary of entertainment”. Förutom att han bjöd på musik, förstås, höll han ett fint tal med uppmaning till alla att gå och rösta på Clinton.

När Springsteen gick på scenen steg stämningen ytterligare några grader.


Sen var det äntligen (jo, det kändes så trots världsstjärnorna som värmde upp publiken) var det dags för kvällens huvudgäster, först ut far och dotter Clinton. Chelsea hyllade din mamma och berättade om den intensiva kampanjen. Bill Clinton tog vid och talade om hennes kompetens och hennes iver att ta tag i och försöka lösa alla möjliga problem genom hela deras gemensamma liv.


När han sedan introducerade Michelle Obama steg jublet. Kanske är hon den bästa talaren av dem alla?! jag ska försöka få till en film här så ska ni få höra ett utdrag.


Barack Obama klev upp på scenen, och när han var klar tvekade nog ingen om vikten av att använda sin rösträtt. Allt dethan  åstadkommit riskerar att rullas tillbaka. Hillary Clinton beskrevs som garanten för att den progressiva reformagenda hålls levande.

Hsn skojade också om Trump vars medarbetare tagit ifrån honom twitter. Han sa att de litar inte på att han kan twittra, men makten över kärnvapnen vill de ge honom…


Så till slut introducerade presidenten sin efterträdare, om väljarna så vill. Hon intog scenen och talade om kvinnors rättigheter, om hbtpersoners, om människor med funktionsnedsättnings. Hon talade om att fler ska kunna leva på sin lön, att sjukvården måste vara överkomlig för fler, om rätten till abort och möjligheterna för fler att studera. Men allt detta kräver att väljarna gör sitt. Gå och rösta! Löd hennes viktigaste uppmaning.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821