maj 05, 2024
Pridefestivalen närmar sig. Det känns på något sätt allt viktigare att manifestera respekt för människors olikheter och livsval ich rätten att älska den man vill. Därför kommer jag att medverka årets Pride.
Jag håller ett seminarium ”HBT-policyn i Stockholms läns landsting – vi vill mer!” fredag kl 17.00-17.45 i Ekoteket, Pride House (Kulturhuset Stadsteatern.

På lördagen går jag i paraden tillsammans med många andra folkpartister – och förstås representanter för många olika organisationer och enskilda människor. Det brukar vara väldigt festligt och roligt, och samtidigt en allvarlig manifestation för öppenhet och respekt. I år vill vi i Folkpartiet lyfta fram barnperspektivet och rätten för barn att växa upp utan mobbning och förlegade attityder kring relationer och sexualitet.

Jag och min landstingsrådskollega Birgitta Rydberg (FP) har föreslagit att landstingshuset ska flagga med regnbågsflaggor under Prideveckan. Ännu har vi inte fått något positivt besked i den frågan, men jag hoppas det kommer. Landstinget måste vara tydligt och ta ställning. I våra stora verksamheter – vården och kollektivtrafiken måste alla bli väl bemötta och få sina behov tillgodosedda. Att detta är viktigt måste vi visa på många olika sätt i våra verksamheters vardag. Och att flagga med den fina regnbågsflaggan blir en tydlig signal! Läs gärna mer på Stockholmsbloggen.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821