juli 07, 2024

I 70 år har har Södersjukhuset erbjudit Stockholmarna sjukvård på sin höjd vid Årstaviken. I dagarna firades detta med festligheter på sjukhuset. Det var många som ville delta, jag var förstås på plats.

Full fart med tårta, kaffe och underhållning i entréhallen. Ingen kunde komma till Södersjukhuset i torsdags utan att märka att här var det kalas. Sjukhusets vd, liksom fastighetsbolaget Locums vd höll tal och blickade både bakåt mot den starka utveckling som varit under de senaste 70 åren men också framåt mot den modernisering och investering som sjukhuset står inför.

image
70-årskalas hos SÖS.

Sedan blev det rundvandring i delar av sjukhuset – handkirurgin och förlossningen.

Vi stannade till hos handkirurgiska avdelningen där vimfick lära oss mycket om hjärnan, där mycket av handens för,ägarstyrning. Jag blev lite omplåstrad på handkirurgivis. Foto: Torkel Ekqvist, Fotogruppen SÖS.
Vi stannade till hos handkirurgiska avdelningen där vi fick lära oss en del om hjärnan, där mycket av handens för,ägarstyrning. Jag blev lite omplåstrad på handkirurgivis. Foto: Torkel Ekqvist, Fotogruppen SÖS.

På förlossningen var det lugnt i korridoren men fullt i förlossningsrummen. Några små nykomlingar fick vi inte se, men en kort introduktion om förlossningen på SÖS hann vi med (jag har varit här förr på besök som du kan läsa om här) Besök avslutades hos det nya patienthotellet.

20140407-150434.jpg

Södersjukhuset har många år bakom sig med en fantastisk medicinsk utveckling och många patienter som verkligen haft sjukhuset som ”Hela livets sjukhus”. Men det möter också en ny spännande framtid. Stora investeringar ligger framför oss och SÖS kommer att var en central punkt i Stockholmssjukvården i många decennier framöver.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821