september 09, 2023
Sommar ett tag till i Konserthuset

Några har redan börjat prata om hösten. Men jag håller fast vid sommaren ett tag till. Det gör Stockholms konserthus också, med bland annat många fina utställningar och aktiviteter i foajén inom ramen för ett ambitiöst sommarprogram. På lunchen tog jag därför en sväng förbi Hötorget och kikade in på utställningen om Jussi Björling som skulle fyllt 100 år i år. Där finns också en fin liten utställning om Monica Zetterlund.

Höjdpunkten blev konserten med Urkraft, som är några av Konserthusets sommarmusiker. Detta har delvis möjliggjorts genom landstingets satsning på sommarjobb. Urkraft sjöng en skön blandning av Beatles, gospel, ABBA, Stenhammar…

Jag passade på att byta några ord med sångarna. Det visade sig att de alla har sin bakgrund på Södra Latin och för två av dem fortsätter studierna där medan de andra två tog studenten i våras och går därmed vidare till annat. Musiken lär de hålla fast vid.

Konserten tog 20 minuter och det är fri entré så det går inte att hänvisa till tids- eller pengabrist. Däremed finns inga ursäkter kvar. Det är bara att ta sig till Konserthuset och njuta!

Urkraft. Urbra!
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823