juni 06, 2024
Filminspelning

Idag presenteras några unga filmtalanger och deras projekt som blivit utvalda att delta i STHLM Debut. Det är landstingets satsning på talangutveckling för unga filmare.

STHLM Debut - SLLs satsning på yngre filmtalanger.ATT BYGGA ETT HUS Regissör Elisabeth Marjanovic´Cronvall, producent Marta Dauliute, produktionsbolag MDEMC. Det är en berättelse om sysselsättning i ordets breda bemärkelse och inte minst i ett system som tvingar till sysselsättning för att hålla ekonomin igång. Det handlar om att bygga upp något inför en oviss framtid i tider där ekonomi och natur är labil.

ELDALEK Regissör Johanna Ställberg, producent Bonnie Skoog Feeny och Cecilia Forsberg Becker, produktionsbolag Filmlance AB. Eldalek är en äventyrsfilm i fantasygenren. Äventyr och omöjlig kärlek i en värld av troll, övernaturliga krafter och starka hämndkänslor. Detta tar sin plats i den magiska naturen intill en gammal gruvby mitt i de djupaste skogarna.

VI MOT VÄRLDEN Regissör Jesper Klevenås, producent Mathilde Dedye, produktionsbolag French Quarter Film. Vi mot världen är berättelsen om två unga killar som desperat kämpar för att hitta något ljust i sin mörka verklighet. En roadmovie om två utsatta killars passionerade sammanhållning.

STHLM Debut är en satsning som riktar sig mot mot yngre långfilmsdebuterande regissörer och producenter i vår region. Med detta vill vi skapa en brygga över till professionella filmproduktion för unga filmtalanger. Det är landstingets Film Stockholm som i samverkan med Filmregion Stockholm-Mälardalen och Stockholms filmfestival håller i STHLM Debut. STHLM Debut ger konkret utvecklingsstöd och extra resurser i form av coachning, nätverk, branschmöten och anpassade workshops för de utvalda projekten. Landstingets kulturnämnd är huvudfinansiär.

Glädjande är att intresset för att vara med i STHLM Debut har varit stort. Totalt ansökte 56 filmskapare om att få vara med. De som inte kom med den här gången kan få en ny chans i vår. Nästa ansökningstillfälle är satt till den 10:e juni.

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821