november 11, 2022
Kultur

Stöd till kultur i länetIgår hade vi sammanträde med landstingets kulturnämnd. Vi fattade bland annat beslut om stöd till tillfällig eller kontinuerlig verksamhet i länets fria kulturliv. Det är många viktiga verksameter som med gårdagens beslut får del av landstingets stöd.

Extra roligt känns det att vi kan stödja Palatset som just nu håller på att skapas på Riddarholmen, i gamla Riksarkivets pampiga hus. Palatset slår upp sina portar för den yngre publiken efter sommaren, men de har redan tjuvstartat med en del evenemang. Kulturnämnden stödjer Palatset med 1,5 miljoner kronor 2011.

Strax före jul besökte jag det gamla riksarkivet och fick en visning bland byggställningar och hantverkare. Aktiviteten var i full gång för att locka fram allt det vackra i det unika gamla huset. Nu ligger inte fokus längre på bevarande av dokument utan på en i högsta grad levande verksamhet i ständig utveckling. Med stor omsorg om byggnadens historia skapas en magisk miljö för barn och unga. Jag längtar till verksamhetens portar slår upp på allvar. Då hoppas jag att många hittar sin väg dit tillsammans med sina barn.

Här står jag i inte alltför smickrande outfit och talar med företrädare för Palatset. Snart är byggarbetsplatsen ett minne blott och istället ska här sjuda av kulturliv!

Landstinget stöjder också många andra viktiga verksamheter såsom Sidenväveriet, Tensta konsthall, CinemAfrica och Tempo dokumentärfestival. Många, andra får också stöd. Här finns hela ärenet som vi beslutade om igår.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823