oktober 10, 2023
Kultur

Stöd till unga filmtalanger

 

Filmbasen – Stockholms läns landstings fina filmverksamhet för unga filmskapare har inlett ett fint samarbete med Telia. Telia är ny sponsor för filmbasen. 

Telias engagemang för filmen verkar inte vara någon hastigt påkommen idé. Tvärt om har man tidigare samarbetat med filmfestivalerna både i Göteborg och Stockholm. Jag förmodar att det beror på att de ser stora fördelar med dessa samarbeten för sitt företags utveckling.

Filmbasen drivs att Film Stockholm som är en del av Stockholms läns landsting. Filmbasen är både en fysisk mötesplats i Botkyrka, en samlingspunkt på nätet och en viktigt plantskola för framtidens talangfulla filmskapare. Verksamheten finansieras av landstinget, men får nu alltså ett ytterligare tillskott genom sitt samarbete med Telia.

Idag träffade jag Film Stockholms chef Joakim Blendulf som var full av entusiasm för de olika projekt som just nu är aktuella och inte minst detta nya samarbete med Telia. I en presskommentar säger han:

”- Det känns inspirerande att inleda samarbetet med Telia i en tid då hela filmlandskapet och distributionen av film förändras. De nya visningsplattformarna och möjligheterna till större interaktivitet och publikinflytande främjar mångfalden av berättelser och det kommer att gagna den nya generationens filmare, säger Joakim Blendulf, verksamhetsledare för Filmbasen och Film Stockholm.”

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823