april 04, 2024

I torsdags och fredag har jag och övriga FP-kansliet varit i Göteborg för att se och lära hur man där utvecklat psykiatrin och arbetar med utvecklandet av kvalitetsregister. Det blev två mycket intressanta och intensiva dagar tillsammans med FPs ledande sjukvårds politiker i regionen Jonas Andersson, hans medarbetare och några av hans liberala politikerkollegor.

Vi började med besök i den nya psykiatribyggnaden vid Östra sjukhuset. Det var intressnt att se vilken vacker och trivsam miljö som de skapat. Där har vi en del att lära när vi ska utveckla vårdmiljöerna hemma i Stockholm.

På torsdagkvällen besökte vi Göteborgsoperan, som drivs av Västra Götalandsregionen. Vi började med rundvandring i lokalerna innan vi åt middag tillsammans. Dagens höjdpunkt blev föreställningen av Tosca. Härlig musik i en fin föreställning.

20120127-163906.jpg

Fredagen innebar besök på Registercentrum och en ordentlig genomgång av hur de utvecklar arbetet med kvalitetsregister. Jag ytor att de utvecklade kvalitetsregister som växer fram kommer att vara till stor patientnytta om de används för att lära mer och utveckla vården.

Tågresan tillbaka till Stockholm kändes lång. Sedan mötte jag upp familjen och åkte vidare mot Dalarna. Nu blir det ett par lugna dagar på landet. Trevlig helg!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823