februari 02, 2023
Sjukvård & hälsa

Studiebesök på Södertälje sjukhus

Idag har jag varit på studiebesök på Södertälje sjukhus. Jag har bland annat räffat sjukhusets vd, Mikael Runsiö, som berättade om de spännande planer man tagit fram för tillbyggnad av sjukhuset. Jag fick även träffa medarbetare på akutmottagningen, förlossning, BB och intensivvårdsavdelningen.

Tillsammans med Mikael Runsiö, vd på Södertälje sjukhus

Medarbetarna på akuten berättade om det lean-arbete som nyligen införts där. Det handlar bland annat om att hitta sätt att jobba smartare, och all personal på mottagningen kan bidra på ett enkelt sätt genom att skriva sina förslag på post it-lappar på deras stora aktivitetstavla.

”Lean-tavlan” på akutmottagningen

Även IVA- och BB-avdelningarna var intressanta att se, med nyrenoverade vårdrum och avancerad teknik – t.ex. den högteknologiska transportkuvösen, som används när nyfödda barn blir sjuka och måste förflyttas.

Det har varit en grå och hösttrist måndag, men besöket på Södertälje piggade verkligen upp. Kul att träffa så många engagerade medarbetare och få veta mer om alla nya arbetsmetoder och idéer som kläcks på Södertälje sjukhus!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823