september 09, 2023
Sjukvård & hälsa

Titta in i nya Karolinska sjukhuset

Idag blir det bildströssel från NKS. I lördags och söndags hölls nämligen öppet hus där. Många nyfikna människor tog sig dit för att se den nya byggnaden, lyssna på intressanta föredrag om både huset och vårdens innehåll.

Jag tog med mig delar av familjen och vi fick se sjukhuset tillsammans. Jag tror dottern blev imponerad. Hon har nog tyckt att mitt jobb verkar lite trist med allt prat om hälsa, vårdcentraler, sjukhus, ambulanser och så vidare. Men nu hamnade hela uppdraget i ett mycket bättre ljust – det finns ju clowner också! Att jag kunde berätta att hon faktiskt föddes på Karolinska sjukhuset gjorde inte saken sämre, även om det var på ”gammelsjukhuset” som hon kallar den ståtliga tegelbyggnaden…

Jag har redan hunnit besöka NKS många gånger, men bara i de delar som redan är igång med verksamhet sedan närmare ett år tillbaka, men nu tog jag chansen att se huvudentrén, aulan och mycket annat. Det är verkligen en vacker byggnad, men noga utvalda material och en behaglig färgsättning. Konsten gör mig särskilt glad för den lyfter verkligen miljön på ett fin sätt. jag återkommer med ett nytt inlägg om konsten på NKS.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823