maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Trygg och säker barncancervård

Idag tog jag emot representanter för Barncancerfonden. De har formulerat ett antal punkter som de menar är viktiga för säkerställa en trygg och säker vård för barn med cancer. De har också samlat några tusen namn från personer som står bakom deras krav.

Astrid Lindgrens barnsjukhus (ALB)  har satt igång arbetet att skapa förutsättningar för att inte bara se till att befintliga vårdplatser hålls öppna med tillräcklig bemanning med rätt kompetens, utan också utöka platserna i framtiden. Barncancerfonden är inbjudna att medverka i projektet och bidra med sina erfarenheter och idéer. Vårt möte idag blev intressant och vi bestämde att ses igen efter årsskiftet.

En av representanterna för Barncancerfonden var Jonnie Roupé, vars dotter Lilly har cancer och är patient hos ALB. Han och hans familj uppmärksammades i Dagens Nyheter eftersom Lilly fick att åka till Linköping för att få sin behandling. Det är naturligtvis inte en bra situation och det är just sådant vi vill undvika i framtiden. Idag överlämnade han barncancerfondens krav till mig.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821