september 09, 2023

Igår var intrycken minst sagt blandade. Först sammanträden i Landstingshuset. Sedan en intervju med ABC om städningen på sjukhus. Ingen kan förstås vara nöjd med bristande städning. Jag begär nu in rapporter från varje sjukhus om vilka åtgärder de vidtar för att förbättra städningen. Bristande hygien och vardagsförslumning är inte acceptabelt på våra sjukhus.

IMG_1516[1]

Från vårdens baciller på toletter kan steget verka stort till Operan, men inte större än att jag fortsatte eftermiddagen där. Några ljuvliga, lediga timmar tillsammans med dottern tillbringade jag på på Operan för att se den underbara Nötknäpparen. Både jag och framförallt dottern var helt tagna av allt det vackra som utspelade sig i sagan. Vi enades om att det definitivt inte var sista gången vi tillsammans gick på balett. 

IMG_1518[1]

Efter föreställningen blev det en promenad genom ett vintervackert Stockholm.

IMG_1522[1]

Sedan var det dags för mera politik igen, men under trevligast tänkbara former. Folkpartiföreningen Södermalm-Gamla stan hade julavslutning och i samband med de förärades tre välförtjänta damer Karl Staaff-medaljen i brons; Marianne Bendix, Margot Thorin, Aina Mistell och Maj-Britt Åkesson. Många år av stort liberalt engagemang fick därmed sin värdiga uppmärksamhet.

Karl Staaffplaketternas värdiga mottagare.
Karl Staaffplaketternas värdiga mottagare.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823