oktober 10, 2023

Igår besökte jag Södertälje och Täljegymnasiet tillsammans med riksdagsledamot Malin Danielsson och Liberalernas gruppledare i Södertälje Metin Hawsho. Där vaccinerade Mobila Doktorn ungdomarna i sin buss på skolgården.

Fler än hälften av alla 16-17 åringar har vaccinerat sig. Men fler behöver ta sina sprutor. För att nå fler unga personer i områden där vaccinationsgraden är lägre besöker nu särskilda vaccinationsbussar gymnasieskolor.

Det är en riktigt bra möjlighet för fler att smidigt vaccinera sig när bussen kommer till skolan. Jag pratade med några elever som tvekade att ta sprutan eftersom de hört rykten om att man kan bli sjuk. Jag tror det är viktigt att möta alla dessa frågor och den oro som finns med fakta och goda argument och där kan vaccinbussens trygga personal göra stor skillnad och ge många svar.

Det är tyvärr fortfarande smittspridning i samhället och människor blir sjuka och behöver vård. Nästan alla som blir inlagda är ovaccinerade eller har inte tagit mer än en spruta. Det är enormt viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig både för sin egen skull och för andras.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823