september 09, 2023

Äntligen! Region Stockholm har idag påbörjat vaccinationen av våra invånare. Starten av vaccinationen är en efterlängtad, glädjens, dag. Nu vidtar en omsorgsfull och ganska lång process för att successivt vaccinera alla vuxna invånare i Stockholmsregionen.

Äldre som bor på särskilda boenden är först ut att få vaccin, och snart även andra personer i riskgrupp som har sjukvård och stöd i det egna hemmet och äldreomsorgens personal. Sedan fortsätter vi med andra riskgrupper. Om några månader blir det aktuellt att börja vaccinera allmänheten i stort.

Jag vill verkligen uppmana alla stockholmare och svenskar att verkligen vaccinera sig, när det blir er tur. Det är ett skydd för dig själv men också för andra omkring dig: anhöriga, kollegor och alla medmänniskor som du kanske inte känner – särskilt för dem i riskgrupp. Ta ansvar, visa solidaritet och ta vaccinet.

Att vaccinet är här betyder inte faran är över. Det dröjer många månader innan vi förhoppningsvis kan lägga pandemin bakom om oss. Vi måste fortsätta följa de strikta restriktionerna.

Håll ut. Håll avstånd. Håll ihop.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823