april 04, 2024
Blandat

Vad händer i Stockholm?

I eftermiddags var jag och familjen inne i City för att fixa några ärende och passa på att köpa några julklappar. Maken och jag delade på oss med varsitt barn. Jag var på Åhléns och Jonas på Drottniggatan när Jonas ringer och säger att någon har smällt en bomb alldeles nära honom. Vi samlades snabbt och gick i väg mot centralen för att ta tåget hem, med en mycket olustig känsla i magen. Vi visste inte alls vad som hänt men instinkten var att snabbt ta med sig barnen bort från City.

Nu läser jag på nyhetssidorna om en död man som sprängt sig själv, en väska  full med spik och en bild som sprängts. Känner plötsligt att vi haft mer tur än vi först kunde ana. Jonas och Maj var alldeles nära där det smällde och där den döde mannen tydligen hittades. Det kunde ha gått fruktansvärt illa, inte bara för min familj utan för många, många andra.

Jag vet inte om man nu kan dra slutsaten att det var ett terrordåd. Ännu verka inte polisen ha gått ut med så mycket infomration, så det mesta är förstås spekulationer, men personligen är jag ordentligt omskadad.

Läs mer DN, SvD. Expressen, Aftonbladet

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821