maj 05, 2024
Ännu är inte valresultatet för landstinget helt klart. Det räknas fortfarande personröster. Klart är i alla fall att Folkpartiet tappade två mandat men också att Alliansen fortfarande är större än det rödgröna blocket. Dock har har Sverigedemokraterna kommit in i landstinget och gör majoritetsförhållandet komplicerat.

Nu pågår samtal mellan partier i landstinget om hur en fungerande styrning kan skapas för vår organisation. Det kommer att ta ett antal veckor att skapa en ny struktur.

Min ambition är att Folkpartiet ska ha kraft och utrymme att fortsätta driva på för utveckling av hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken i vårt län, liksom för kulturlivet i vår region. Det ser jag som mitt uppdrag gentemot alla de 62 258 väljare som röstat på Folkpartiet i Stockholms läns landsting.

Det är en ganska besvärlig tid så här efter valet, tycker jag. Det är mycket att reda ut och många tankar om valresultat men också om framtiden och de stora utmaningar som ligger framför oss. När det sker förändringar öppnas nya perspektiv och nya möjligheter. Ett sådant tillfälle är vi i just nu – a window of opportunity.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821