maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Valfriheten stärks i Stockholm

S, V och MP försökte stoppa utredning om att låta en privat aktör driva ännu ett akutsjukhus misslyckades i landstingsfullmäktige. Det är mycket glädjande. Nu jobbar jag vidare för fler aktörer ska välkomnas att bedriva vård i Stockholms län.

Erfarenheterna från privat drivna Capio St Göran är positiva och jag vill gärna se fler sjukhus i privat regi. Det vore bra att  låta fler sjukhus utveckla verksamheten utanför landstinget. Finansieringen ska självklart ske gemensamt genom skatten.

Vi har också med i budgeten från Alliansens sida att införa fler vårdval, närmast i äldresjukvården/geriatriken. En viktig signal till stockholmarna att de ska få mer makt över vad som är viktigt i livet.

Och en viktig signal till den kvinnodominerade privata vårdbranschen att det finns en framtid i Stockholm. Här vill vi se fler som bidrar till vården, inte färre.

Nu hoppas jag på en bra dialog med branschen kring hur vårdvalen kan vässas. Och jag hoppas på stort intresse från flera aktörer att ta sig an utmaningen att driva ännu ett sjukhus i privat regi.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821