maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Välkommen Gabriel Wikström!

Idag bjuder jag in sjukvårdsminister Gabrel Wikström (S) att göra ett gemensamt besök med på hos S:t Görans sjukhus, som ägs av landstinget men drivs av Capio. Jag tycker det är viktigt att ansvarig minister ser med egna ögon vad det handlar om innan han går vidare med planerna på en stopplag som skulle hindra utvecklingen där fler aktörer kan vara med och bidra till akutsjukvården.

Regeringens planer på en ny stopplag för privat vård oroar mig. Nu bjuder jag in sjukvårdsministern Gabriel Wikström (S) att besöka framgångsrika privata vårdverksamheter i Stockholm.

Sjukvårdsministern har visat stort intresse för sjukvården i Stockholms län och det är förstås glädjande, men jag hoppas att han vill ha hela bilden för att kunna fatta rätt beslut. Innan Gabriel Wikström bestämmer sig för en ny stopplag vill jag bjuda in honom att besöka bland annat S:t Görans sjukhus tillsammans med mig.

Regeringen vill inte att andra än landsting driver stora sjukhus, av strategiska skäl. Men det viktiga borde inte vara vem som driver ett sjukhus, utan vem som är bäst på att göra det. Något annat vore oerhört ostrategiskt i mina ögon. Om man vill fatta rätt beslut behövs bra underlag. Vänsterpartiernas ovilja mot en utredning är för mig svårförståelig – vi vill helt enkelt ha svar på hur vi kan få den mesta och bästa vården. Förhoppningsvis kommer sjukvårdsministern att visa sig mer vetgirig än sina partikamrater här i landstinget.

Här kan ni läsa brevet jag skrev till Gabriel Wikström idag:

image

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821