juni 06, 2024
Sjukvård & hälsa

Välkommen till Liberalerna!

Just nu förändras mycket i mitt parti. Vi har bytt namn och skaffat oss en ny logga. Vi utvecklar våra mötesformer och välkomnar fler människor att engagera sig. Och naturligtvis utvecklar vi politiken. Vill du vara med på vår spännande färd mot framtiden och valet 2018? Välkommen till Liberalerna!

Varför ska man egentligen engagera sig politiskt? Svaret är förstås olika från person till person. Men en sak är säker: Om man är intresserad av samhällsfrågor och vill påverka framtiden är politiskt engagemang en bra väg. Man behöver inte ha ambitionen att bli förtroendevald i nästa val, eller ens att gå på många möten. Genom medlemskapet visar man sitt stöd för partiets idéer, får mycket information om politiska frågor och kontaktvägar till många beslutsfattare. Självklart är man hjärtligt välkommen att engagera sig mer om man önskar.

Hur ska vi möta utmaningarna? Flyktinggatastrofen i Syrien påverkar oss och vi måste vara rustade att möta människor på flykt med en human flyktingpolitik, ett gott mottagande och en vass integrationspolitik. Vi behöver också säkra att vår svenska välfärd utvecklas och moderniseras. Personligen är jag mycket ivrig påhejare av att vi var och en ska få mer makt och inflytande över de välfärdstjänster vi har behov av. Äldre ska få bestämma mer själva i äldreomsorgen och patienterna i vården måste kunna välja service med digitala verktyg och exempelvis läsa sin egen journal via nätet.

Vi behöver också ha ett starkt och framgångsrikt näringsliv som är en förutsättning för välfärden och för att fler ska få jobb. I bostadsfrågan ligger Sverige efter. Mängder med nya bostäder behövs och då måste förutsättningarna skapas, exempelvis genom att vi tillåter marknadshyror i nybyggda lägenheter. Egentligen tar nog inte listan över angelägna samhällsfrågor som vi behöver jobba med inte slut på länge än. Men jag stannar här och säger välkommen till Liberalerna!

Nytändning i Liberalerna

Gå med direkt med Swish! Det snabbaste sättet att bli medlem i Liberalerna: Swisha 50 kronor till 123 148 12 41. I meddelanderutan skriver du ”m” följt av hela ditt personnummer och din e-post- adress. Eller klicka här för att bli medlem.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821