juli 07, 2024
Arbetsliv Kultur

Värdiga vinnare av Gyllene Äpplet

Grattis Margareta Skog! Hon har utsetts till vinnare av landstingets Gyllene Äpple, doktor i neurovetenskap vid Karolinska Universitetssjukhuset, för hennes bok med råd till dem som möter patienter med demenssjukdom.

Gyllene Äpplets förstapristagare Margareta Skog, doktor i neurovetenskap vid Karolinska UniversitetssjukhusetJuryn motiverar sitt val med att Margareta ”omsätter omvårdnadsforskning om en sårbar patientgrupp till praktisk nytta för närstående och vårdpersonal”.

Grattis även till Fanny Bergman och Susanne Wiklund som är hygiensjuksköterskor vid Vårdhygien Stockholms län, Hälso-och sjukvårdsförvaltningen. De har utvecklat ett e-utbildningsprogram med fokus på att förbättra vårdhygienen och för detta får de andra priset Gyllene Äpplet.

Gyllene Äpplet är Stockholms läns landstings kunskapspris. Det syftar till att uppmärksamma och belöna initiativ som inneburit utveckling för både individ och verksamhet. Utmärkelsen skall också inspirera och motivera till ytterligare spridning och utveckling av kompetens.  I år delas Gyllene Äpplet ut för 18:e gången. Första pris är 40 000 kronor. Andra pris är 20 000 kronor. Dessutom får vinnarna ett vackert äpple i konstglas.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821