april 04, 2024

Vaknade tidigt av födelsedagsuppvaktning från familjen. Kaffebrickan bars in av maken under ivrigt påhejande från dottern. Sonen bars också in, men fortsatte att sova genom hela firandet. Så kan det vara när man är fem år och lite morgontrött. Själv blev jag både pigg och väldigt glad.

Lite senare på förmiddagen valde landstingfullmktige mig till landstingsråd med ansvar för produktions- och personalfrågor samt kulturnämnden. Det känns som ett mycket roligt uppdrag, även om jag kan förutse att det ibland säkert kan vara tufft också.

Nu gäller det att snabbt bekanta sig både med mina ansvarsområden och de tjänstemän och andra som jag kommer att samarbeta med framöver.

Jag har också fått ett rum att ”flytta in i”. Men än har jag ingen dator, så jag lånar istället en medarbetare skrivbord tills tekniken finns på plats på mitt eget kontor. Telefon kan väl också vara användbart, och en sådan ska jag snart få igång, har det utlovats… Allt är nytt. Eller snarare: Jag är ny. Men allt löser sig för i Landstingshuset finns många kompetenta och tjänstvilliga människor som hjälper mig till rätta.

Sammanfattning: En riktigt bra första dag på jobbet!

Dagens Medicin har uppmäkrsammat valet av landstingsråd

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821