september 09, 2021
Vinnarna i landstingets stegtävling 2013

Idag har jag haft den stora glädjen att träffa det vinnande laget i landstingets stegtävling: “Are we there yet” från Trafikförvaltningen. I snitt gick lagmedlemmarna de 74,9 mil under stegtävlingen.

Lagdeltagarna är Marcus Törnblom, Chris Rydell, Niklas Rydell, Niclas Hansson och Daniel Gustafsson. De hade ett stegsnitt på fantastiska 74,9 mil för hela tävlingsperioden. Deras flitiga flanerande belönas inte bara med bättre kondition och hälsa, de blev också inbjudna hit till Landstingshuset för att äta en trivsam lunch med mig.(undrar om det inte var just den fantastiska möjligheten som fick dem att ta de där extra vinnande stegen :-)).

Det är SLIF, Stockholmslandstingets idrottsförbund, som arrangerar tävlingen. Den medarbetare i landstinget som utmärkte sig mest är Liv Vannefors, sjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Hela 75 000 steg tog hon i genomsnitt per dag. Hon lyckades med det dels genom att hon rör sig mycket i jobbet, lägga till flera promenader och inte minst genom att räkna om all övrig träning. Liv älskar att träna så för henne var det nog ren glädje som ledde till att hon slog alla andra 43 000 anställda i stegtävlingen. Här kan du kan läsa en intervju med Liv Vannefors.

Jag var förstås nyfiken att höra hur de lyckades få ihop så många steg. Men också hur de ser på sitt arbete i landstinget och om de har några tips till mig på hur vi kan ge medarbetarna ännu bättre förutsättningar till god hälsa, till nytta för både individerna och organisationen. Att ha chefer som puffar på och talar om vikten av att röra på sig och vara aktiv är en nyckelfaktor, sa vinnarlaget från trafikförvaltningen. Deras vd Anders Lindström hade uppmuntrat sina medarbetare att tävla och deltog också själv i ett av lagen. Läs en intervju med vinnarlaget.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1725