juli 07, 2024
Sjukvård & hälsa

Wanngård sänker Östlig förbindelse

Stockholm växer så det knakar och regionen behöver en fungerande infrastruktur för resor och transporter. Det handlar om att få vardagen att fungera i en allt större storstad. Men idag gjorde socialdemokraterns Karin Wanngård pyspunka på regionens utveckling. 

Stockholms stad har dragit sig ur förhandlingen om Östlig förbindelse. Efter Trafikverkets besked tidigare i veckan stod hoppet till regionala förhandlingar med de kommuner som skulle beröras av projektet. När Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) idag meddelat att man drar sig ur har Sverigeförhandlingen avbrutit förhandlingarna.
Jag och Ls gruppledare i Stadshuset reagerar självklar starkt emot detta. Lotta Edholm säger i en kommentar: ”Karin Wanngård har idag sänkt projekt Östlig förbindelse och på så sätt kraftigt försvårat Stockholms möjligheter att växa hållbart. Det är ett svek mot stockholmarna som Socialdemokraterna nu får stå till svars för i valet.”

Jag menar att stockholmarna behöver en ringled. Den östliga förbindelsen är den saknade länken, och den behövs för både bilar och kollektivtrafik. Det måste gå för dem som bor och jobbar i länet att ta sig mellan norr och söder utan att köra rakt genom stan. Socialdemokraterna i regeringen och regionen begår tillsammans ett stort svek mot invånarna i Stockholms län.

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821